Importanța esteticii faciale

Culoare, forma, mărimea dinților dumneavoastră au un impact major asupra aspectului personal. Modificarea unuia dintre acești parametri poate avea efecte favorabile asupra aspectului facial.

Culoarea dinților este primul parametru pe care pacientul îl sesizează. Odată cu înaintarea în vârstă, culoarea dinților se închide ușor. Acest lucru apare datorită modificărilor intrinseci ale dinților, dar și pigmentațiilor extrinseci produse de diferite alimente, tutun, cafea.

În general, dinții mai închiși la culoare sunt asociați cu o vârstă mai înaintată. Cea mai facilă metodă de a corecta acest parametru este albirea profesională a dinților.

Forma și mărimea dinților este afectată mai frecvent de această abrazie. În timp, acestă abrazia avansează și poate duce la un aspect îmbătrânit, deoarece dinții sunt mai puțin vizibili în timpul zâmbetului.

Corectarea acestor parametrii se poate realiza prin aplicarea unor fațete dentare fizionomice, realizate direct în cabinetul stomatologic sau în laborator sau a unor coroane de înveliș.

În anumite condiții, în funcție de caz, este necesară corectarea tuturor celor 3 parametri pentru a asigura un optim estetic.

Programări

Dr. Laura Dorobanțu

0721 808 339

Dr. Iulian Dorobanțu

0722 271 772
0740 815 733

Dr. Cornelia Teodorescu

0742 588 370

Adresă

Splai Bahlui nr. 31, bl B4, parter, Iași, România
Facebook