5 lucruri importante de reținut

1. Nu aștepta până doare. Această zicală continuă sa fie valabilă și astăzi. Foarte mulți pacienți amână o consultație sau tratamentul din simplul fapt că „nu doare nimic”. Boala parodontală este un criminal silențios, nedureros și progresiv al dinților și este în același timp o sursă de inflamație cronică a întregului organism. Caria dentară este de asemenea nedureroasă până în momentul în care devine profundă, ceea ce crește riscul de a fi supus unui tratament mult mai extins, cum ar fi tratamentul de extirpare al pulpei dentare.

2. Planifică intervențiile și ține-te de planificare. Prioritizează mereu tratamentele pentru problemele care există în interiorul cavității bucale. Chiar dacă nu poți face întregul tratament, poți să te tratezi în ordinea importanței sau necesității pentru a minimiza șansa de a apărea costuri suplimentare datorită „cârpelilor”.

3. Un tratament stomatologic poate fi scump, dar nu atât de scump cât unul făcut defectuos. Mulți pacienți încearcă să găsească cel mai ieftin dentist care există pe piață. De multe ori, fără să știe, acești pacienți se pot găsi în mâinile unui dentist care folosește materiale de calitate inferioară sau servicii de laborator neprofesioniste, rezultând astfel lucrări stomatologice mai ieftine, dar cu o rezistență în timp mult mai scăzută.

4. Schimbă uleiul.  La fel cum trebuie să ai grijă de noua mașină pe care tocmai ți-ai cumpărat-o, așa trebuie să revii la stomatolog pentru evaluarea în timp și întreținerea tratamentelor. În afară de beneficiile evidente ale prevenției, întreținerea periodică este un factor esențial în menținerea calității pe termen lung a tratamentelor (obturații, fațete, coroane, implanturi sau punți dentare).

5. Fiecare piesă la locul ei. Cu alte cuvinte, gura ta este o reflexie foarte bună a ceea ce se întâmplă în restul organismului, iar legătura cu restul organismului este un subiect de interes major în cercetarea medicală. De fapt, afecțiunile de la nivel oral cresc riscul bolilor de inimă, creier, ficat și pancreas. Este valabilă și reciproca: o igienă orală bună te ajută să trăiești mai mult și mai sănătos.

Tine-te de programările periodice și de igienizările bianuale!

Programări

Dr. Laura Dorobanțu

0721 808 339

Dr. Iulian Dorobanțu

0722 271 772
0740 815 733

Dr. Cornelia Teodorescu

0742 588 370

Adresă

Splai Bahlui nr. 31, bl B4, parter, Iași, România
Facebook