Cauzele și tratamentul afecțiunilor pulpare

Un dinte necesită tratament endodontic atunci când pulpa din interiorul său este afectată ireversibil (infectată). Pulpa dentară este alcătuită din elemente similare altor țesuturi din organism și este afectată de bacteriile din caria dentară, traumatisme, boala parodontală avansată. Afectarea pulpei are loc într-un spațiu închis, rigid alcătuit din camera pulpară și canalele radiculare (spațiul endodontic).

Tratamentul endodontic are ca scop îndepărtarea pulpei dentare infectate, dezinfectarea și prepararea spațiului endodontic pentru a fi obturat cu un material biocompatibil. După obturația de canal se impune restaurarea coronară (obturații, inlay-uri, onlay-uri, coroane de înveliș).

  • Aparat electronic de determinare a lungimii de lucru (apexlocator) Acest aparat permite determinarea cu precizie a lungimii canalelor radiculare. Fără o lungime de lucru precisă există riscul netratării unei porțiuni a canalului radicular sau extinderea materialului de obturație în afara sa.

  • Micromotor electric endodontic Aceste micromotoare sunt exclusiv destinate preparării canalelor radiculare cu ajutorul noilor instrumente rotative din aliaj de nichel-titan. Sistemul electronic de siguranțã (de control al torsiunii) reduce semnificativ rata de fracturare a acestor instrumente speciale.

  • Instrumente rotative din aliaj de nichel-titan Instrumentele rotative din nichel-titan sunt mult mai flexibile comparativ cu cele tradiționale din oțel inoxidabil. Elasticitatea crescută a acestora permite abordarea canalelor extrem de curbe și o mai bună preparare. Aceste instrumente ne permit să lucrăm eficient și calitativ. Cu aceste instrumente canalele radiculare sunt lărgite corespunzător și pregătite pentru o obturație radiculară tridimensională, compactă.

 

Programări

Dr. Laura Dorobanțu

0721 808 339

Dr. Iulian Dorobanțu

0722 271 772
0740 815 733

Dr. Cornelia Teodorescu

0742 588 370

Adresă

Splai Bahlui nr. 31, bl B4, parter, Iași, România
Facebook