Extracția molarilor de minte

Molarii de minte sunt situați cel mai posterior în cavitatea orală și sunt denumiți astfel, deoarece ei erup în general la sfârșitul adolescenței și începutul perioadei de adult. Atunci când sunt într-o poziție corectă, ei pot fi utili. Când, însă, maxilarul nu este destul de mare pentru a permite alinierea lor armonioasă pa arcadă, molarii de minte pot cauza probleme dentare cum ar fi infecția, fiind necesară extracția lor.

Acești dinți apar, de obicei, pe arcare pe la 18-25 de ani; unii erup normal, iar alții rămân incluși intraosos. Prin realizarea unor radiografii se poate aprecia dacă dintele are posibilitatea de a erupe. Dacă nu, se va efectua o intervenție chirurgicală numită odontectomie.

Multi molari de minte au defecte de geneză la nivelul smalțului sau al dentinei, canale radiculare aberante, defecte de structură și formă care pot favoriza un proces carios.

Pentru a evita tulburările produse de molarii de minte, în aceste cazuri se recomandă odontectomia sub anestezie loco-regională.

Programări

Dr. Laura Dorobanțu

0721 808 339

Dr. Iulian Dorobanțu

0722 271 772
0740 815 733

Dr. Cornelia Teodorescu

0742 588 370

Adresă

Splai Bahlui nr. 31, bl B4, parter, Iași, România
Facebook