Igienizarea dinților. Principii de bază

O periuță eficientă este un instrument esențial pentru menținerea sănătății orale. Nu demult, periuțele de dinți aveau un design standard. Acum ele sunt disponibile în culori și forme variate, acționate manual, electric sau sonic.

Periuța de dinți convențională

Alegeți o periuță de dinți cu peri medii, cu vârfurile rotunjite, comode atât ca marime cât și ca formă ce permit perierea fiecărui dinte. Periuțele cu peri duri pot leza gingia.

Pentru ca periuța sa fie activă se recomandă înlocuirea ei la 3-4 luni sau chiar mai devreme dacă este deteriorată. Unele periuțe sunt prevăzute cu indicatori de culoare care arată că periuța este uzată (nu mai este corespunzătoare).

Periuțele vechi, uzate nu sunt la fel de eficiente și pot fi impregnate cu bacterii, cauzând inflamația gingiei.

Există mai multe metode de realizare a periajului, care va vor fi recomandate de medic in funcție de caz. Periajul relizat corect durează cel puțin 3 minute. Se realizează mișcări blânde la nivelul tuturor suprafețelor dentare, insistându-se la nivelul liniei gingivale și la nivelul spațiilor mai greu accesibile cum ar fi:

  • suprafețele posterioare ale ultimilor molari;
  • coroanele de inveliș, obturațiile.

Poziționati periuța dentară la 45° și periați fețele vestibulare ale dinților folosind mișcări circulare.

Periați apoi fețele orale și ocluzale ale dinților.

Periuța electrică

Există o gamă largă de periuțe electrice. În timpul folosirii lor nu aplicați o presiune mare ci efectuați mișcări lente pentru un maxim de eficiență. Periuțele elctrice sunt indicate în special la copii, persoane cu dizabilități sau bătrâni.

Programări

Dr. Laura Dorobanțu

0721 808 339

Dr. Iulian Dorobanțu

0722 271 772
0740 815 733

Dr. Cornelia Teodorescu

0742 588 370

Adresă

Splai Bahlui nr. 31, bl B4, parter, Iași, România
Facebook