Molarii de minte sunt situați cel mai posterior în cavitatea orală și sunt denumiți astfel, deoarece ei erup în general la sfârșitul adolescenței și începutul perioadei de adult. Atunci când sunt într-o poziție corectă, ei pot fi utili. Când, însă, maxilarul nu este destul de mare pentru a permite alinierea lor armonioasă pa arcadă, molarii de minte pot cauza probleme dentare cum ar fi infecția, fiind necesară extracția lor. (mai mult…)
Ce este sensibilitatea dentară?
Atunci când gingiile se retrag de pe dinte, lăsând descoperită o porțiune din rădăcină sau smalțul dinților este îndepărtat de pe suprafața dintelui, țesutul din interior (dentina) este expus mediului cavității bucale. Dentina conține o multitudine de canale microscopice. În acestea se găsește un fluid ce înconjoară terminațiile nervoase conectate cu pulpa dintelui. Stimulii reci, (mai mult…)
Culoare, forma, mărimea dinților dumneavoastră au un impact major asupra aspectului personal. Modificarea unuia dintre acești parametri poate avea efecte favorabile asupra aspectului facial. (mai mult…)
Pe la vârsta de 30 de ani are loc o ușoară îngălbenire a dentinei de sub smalțul dintelui. Dacă fumați, beți cafea sau sucuri colorate, dinții vor fi acoperiți treptat de pigmenții continuți de aceste produse. (mai mult…)
Un dinte necesită tratament endodontic atunci când pulpa din interiorul său este afectată ireversibil (infectată). Pulpa dentară este alcătuită din elemente similare altor țesuturi din organism și este afectată de bacteriile din caria dentară, traumatisme, boala parodontală avansată. Afectarea pulpei (mai mult…)
O multitudine de bacterii sunt prezente în cavitatea orală zi și noapte. Aceste bacterii pot cauza halitoza (respirația urât mirositoare) și boala parodontală. (mai mult…)
Având în vedere că deja sunteți doi, purtați o dublă responsabilitate. Este necesar să conștientizați necesitatea unei alimentații corespunzătoare, plină de vitamine, minerale și alte elemente adiacente. De asemenea, și pentru îngrijirea dinților există recomandări privind întreținerea celor proprii cât și ai copiilor dumneavoastră. Medicul stomatolog (mai mult…)
Dinții de lapte trebuie păstrați sănătoși de la început pentru că ei sunt în raport strâns cu dinții permanenți. Dinții de lapte se formează în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină și la naștere copilul prezintă 20 de dinți bine dezvoltați localizați în maxilare. Erupția dentară începe la 6 luni și se încheie la circa 2-3 ani. Dinții de lapte au un rol (mai mult…)
Voi folosiți ața dentară în fiecare zi? Folosirea ei este esențială pentru îndepărtarea plăcii bacteriene dintre dinți, acolo unde periuța nu ajunge. Folosirea aței dentare (mai mult…)
Ați auzit de perierea limbii? Aceasta este o idee veche, care astăzi câștigă tot mai mult teren. Perierea limbii este o practică străveche. Astăzi e cunoscut faptul că limba trebuie igienizată la fel ca și dinții. Limba este prevazută cu mici și dese vilozități denumite papile linguale între care (mai mult…)