Endodonție

Endodonţia este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu tratarea afecțiunilor pulpei dentare şi presupune o deosebită atenţie şi îndemânare din partea stomatologului. Tratamentul endodontic reprezintă cheia succesului într-o restaurare protetică sau odontală şi de aceea în majoritatea cazurilor se poate desfăşura pe parcursul a mai multor şedinţe de tratament.

tratament canal radacina

În general, tratamentul endodontic presupune îndepărtarea ţesuturilor inflamate sau necrozate, precum şi eliminarea resturilor organice din canalele radiculare, pentru ca apoi acestea să poată fi obturate cu materiale biocompatibile. La Profident, intervențiile endodontice sunt realizate folosind tehnologii de ultimă generație, cum ar fi prepararea rotativă a canalelor radiculare, folosirea apex locatorului.

Obturația de canal modernă se realizează prin condensarea și injectarea gutapercii în canalul radicular. Această intervenție se realizează în cabinetul nostru cu ajutorul System B cordless de la SybronEndo ce conține un copactor de gutapercă și un pistol ce injectează gutapercă fluidă, încălzită in canal realizând o obturație densă și compactă..

 

Printre procedurile endodontice disponibile în cabinetele stomatologice se numără:
Tratament pulpar: coafaj direct şi indirect, pulpotomie, prepararea mecanochimică a canalului radicular, obturaţie de canal, extirparea pulpei;
Chirurgie apicală: chiuretaj periapical, rezecţie apicală, obturaţie de canal retrogradă, sigilarea perforaţiei radiculare, tratamentul resorbţiei radiculare, separarea radiculară;
Tratament şi retratament endodontic;
Apexificare / Recalcificare;
• Albirea dinţilor trataţi endodontic;
• Amputaţie radiculară, hemisecţie
.

Programări

Dr. Laura Dorobanțu

0721 808 339

Dr. Iulian Dorobanțu

0722 271 772
0740 815 733

Dr. Cornelia Teodorescu

0742 588 370

Adresă

Splai Bahlui nr. 31, bl B4, parter, Iași, România
Facebook