Protetică

Este important ca un dinti să aibă puncte de contact cu vecinii lui şi cu antagoniştii săi pentru a exista o funcţionalitate normală a arcadelor dentare. Dacă nu, dinţii vecini si antagonistul vor devia de la poziţia lor corectă, si vor duce în timp la apariţia unor disfuncţii articulare, în masticaţie, fonaţie…

D75_6263

Aceste tulburări pot fi prevenite sau tratate prin realizarea unor lucrări protetice menite să ocupe spaţiul rămas liber prin extracţia dintelui respectiv.

Coroane din ceramică pe suport de zirconiu

Unul dintre cele mai recente materiale care pot fi acum utilizate pentru coroanele de ceramică avansate este zirconiul. Acest material ceramic poate fi folosit pentru realizarea unor coroane frumoase, care sunt rezistente şi atractive, în acelaşi timp.

 Zirconiul, de fapt oxidul de zirconiu, este un mi­neral cu densitate foarte mare, asemănător cu structura diamantului care nu se modifică din punct de vedere calitativ în cavitatea bucală. Acest material este bioinert, deci nu afectează ţesuturile. Rezultatele ştiinţifice evidenţiază faptul că zirconiul nu cauzează nici un fel de alergie în contact cu ţesuturile moi ale cavităţii orale.

zirconium-crowns

Lucrările sunt de o estetică superioară dată de faptul că zirconiul are o transluciditate similară cu cea a dinţilor naturali, astfel încât, datorită absenţei suportului metalic, lumina este reflectată de o coroană de zirconiu la fel ca la un dinte natural; ideal pentru coroanele ce trebuie realizate la dinţii frontali.

Zirconiul are o rezistenţă deosebită la presiune, ceea ce îl face capabil să suporte solicitările masticatorii şi uzura zilnică fără a se fractura.

O altă calitate majoră a zirconiului este faptul că nu determină reacţii gingivale cum ar fi lizereul cenuşiu din jurul marginii coroanelor metalo-ceramice.

Coroanele de zirconiu sunt mai uşoare decât cele pe suport metalic, deci acomodarea cu noile lucrări protetice se realizează mult mai repede.

Lucrările metalo-ceramice

De mulţi ani acest tip de coroană reprezintă dintele cel mai cunoscut din punct de vedere al asemănării culorii. Este o combinaţie durabilă, rezistentă şi estetică între un miez de metal şi un strat exterior de porţelan.

Există diferite tipuri de ceramică fixată pe structură de metal cum ar fi cazurile în care metalul are culoarea gri (aliaj din metale nenobile) sau când coroana este confecţionată dintr-un metal preţios (aliajul de aur şi platină). Coroanele din aur platinat dau o nuanţă mai caldă şi mai naturală mimând dentina din interiorul unui dinte.

pfm1

La clinica noastră beneficiaţi de lucrări metalo-ceramice realizate la cele mai înalte standarde pentru a depăşi toate aşteptările dumneavoastră.

Proteza scheletată

Protezele scheletate sunt o soluţie foarte bună la cazurile în care avem edentaţii terminale. Dacă ar fi să enumerăm avantajele acestui dip de lucrare protetică, acestea ar fi:

– rezistenţa sporită în timp
– uşurinţa cu care se obişnuieşte pacientul
– stabilitatea în timpul masticaţiei
– estetica bună
– confortul sporit.

Ancorarea protezei este eficientă datorită sistemelor multiple care o menţin fixă pe toată perioada purtării, inclusiv în timpul masticaţiei, al vorbirii , etc… fiind evitate momentele neplăcute în care o proteză clasică s-ar putea desprinde.


Protezele parţiale flexibile sunt fabricate fără structură metalică, dintr-un material termoplastic semicristalin rezistent şi durabil, care se adaptează confortabil la gingiile şi dinţii rămaşi, având o excelentă retenţie. Textura acestuia permite realizarea unor proteze subţiri (grosime de 0,3 mm incomparabila cu grosimea de 2mm in caz de proteza acrilica), eliminând senzaţia neplăcută asociată purtării protezelor dentare.

Protezele elastice se pot îndoi şi răsuci, fără să crape sau să se rupă ori să-şi schimbe forma. În timp materialul nu-şi pierde luciul şi nu se uzează.
Proteza parţială flexibilă constituie o alternativă ideală pentru pacienţii alergici la monomerii reziduali, materialul respectiv nefiind alergic în nici o situaţie.

Programări

Dr. Laura Dorobanțu

0721 808 339

Dr. Iulian Dorobanțu

0722 271 772
0740 815 733

Dr. Cornelia Teodorescu

0742 588 370

Adresă

Splai Bahlui nr. 31, bl B4, parter, Iași, România
Facebook