Stomatologie Pediatrică

Stomatologia pediatrică se adresează copiilor, începând de la 1-2 ani până la sfârșitul adoloscenței și promovează implementarea unor obiceiuri sănătoase legate de igiena orală, alimentația corectă și prevenirea cariilor dentare.

dental-slider

Vârsta indicată pentru o primă vizită la medicul dentist este în jur de 3 ani, atunci când ne putem baza deja și pe colaborarea lor. La fel ca și adulții, copiii ar trebui să vină periodic la un control stomatologic o dată la 6 luni.

În acest fel noi putem să le monitorizăm sănătatea dentară, ritmul de dezvoltare a oaselor maxilare și putem preveni apariția cariilor dentare. Astfel se va evita necesitatea unor tratamente laboriose și scumpe pe viitor.

ChildBrushingTeeth

Scopul nostru principal este de a atinge și de a menține o sănătate orală optimă a copilului tău. Oferim o gamă largă de servicii pentru copii cum ar fi: tratamente de sigilare și fluorizare, educarea în ceea ce privește bruxismul infantil, caria de biberon sau problemele ortodontice.

  • Sigilarea şanţurilor şi fosetelor
    • este o metodă excelentă, economică, nedureroasă de a preveni apariţia cariei dentare;
    • costă în umplerea şanţurilor şi fosetelor adânci, retentive cu un material fluid, fizionomic;
    • astfel, este împiedicată pătrunderea bacteriilor în şanţuri şi fosete şi este favorizată igienizarea suprafeţelor ocluzale.
  • Fluorizări locale
    • folosim paste, soluţii pentru clătiri orale, geluri, lacuri pe bază de fluor.

Copiii care au dinți sănătoși mestecă mai bine, deci vor asimila mai mulți nutrienți din alimentație, vorbesc mai repede și mai clar. Ei au o mai mare șansă de a își menține sănătatea generală, deoarece afecțiunile orale pot pune în pericol întregul organism. De asemenea, o dantură frumoasă și sănătoasă este mai atractivă și le oferă copiilor mai multă încredere în ei înșiși.

Programări

Dr. Laura Dorobanțu

0721 808 339

Dr. Iulian Dorobanțu

0722 271 772
0740 815 733

Dr. Cornelia Teodorescu

0742 588 370

Adresă

Splai Bahlui nr. 31, bl B4, parter, Iași, România
Facebook