Sănătatea orală la gravide

Având în vedere că deja sunteți doi, purtați o dublă responsabilitate. Este necesar să conștientizați necesitatea unei alimentații corespunzătoare, plină de vitamine, minerale și alte elemente adiacente. De asemenea, și pentru îngrijirea dinților există recomandări privind întreținerea celor proprii cât și ai copiilor dumneavoastră. Medicul stomatolog vă poate ajuta cu sfaturi privind igiena orală și realizarea unui program de profilaxie care să prevină complicații ulterioare.

Ce pot face pentru dinții mei?

Modificările hormonale din timpul sarcinii conduc la modificarea vaselor de sange și a țesutului conjunctiv. Astfel, se poate ajunge la o predispozitie accentuată către inflamarea gingiei, ce se manifestă, de exemplu, printr-o sângerare repetată a gingiei. O astfel de inflamație cauzată de structura dintelui se poate intâlni adeseori la o persoană însărcinată.

Apetitul sporit și nevoia de dulciuri pot conduce la apariția cariilor. De asemenea, dinții au de suferit sub acțiunea vomei, prezentă în primele luni de sarcină. Asupra smalțului acționează și agresiva aciditate stomacală. Dumneavoastră nu trebuie, de aceea, să vă curățați dinții după vomat cu pastă și periuță, ci mai bine să-i spălați cu o solutie bogată în fluor.

Pentru a înlătura pericolul apariției cariilor și al inflamării gingivale în timpul sarcinii trebuie să întreținem o igienă strictă a cavității bucale. Dintre acțiunile recomandabile enumerăm:

curățarea dinților la jumătate de oră după fiecare masă sau după consumul de dulciuri;
folosirea unei soluții bogate în fluor pentru curățarea cavității bucale sau a unui gel pentru smalțul dinților;
o alimentație sănătoasă și pentru dinți – foarte puțin zahăr și dioxid de carbon;
informații, sfaturi și controale regulate la medicul stomatolog.

Programări

Dr. Laura Dorobanțu

0721 808 339

Dr. Iulian Dorobanțu

0722 271 772
0740 815 733

Dr. Cornelia Teodorescu

0742 588 370

Adresă

Splai Bahlui nr. 31, bl B4, parter, Iași, România
Facebook